Denna smakrika keto-pizza kombinerar salt bacon med den distinkta smaken av blåmögelost, toppad med en touch av färsk ruccola för extra pepprighet och fräschör. Perfekt för en mysig kväll eller en festlig tillställning!
Näringsvärde per portion:
- Kalorier: 320 kcal
- Fett: 26 g
- Nettokolhydrater: 4 g
- Protein: 18 g
Tidsåtgång:
- Förberedelsetid: 15 minuter
- Tillagningstid: 12 minuter
- Total tid: 27 minuter
Ingredienser (för 4 portioner):
- Pizzabotten:
- 1 1/2 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 stort ägg
- 1 dl riven mozzarella
- Topping:
- 1 dl crème fraîche
- 100 g riven mozzarella
- 100 g bacon, stekt och hackad
- 50 g blåmögelost, smulad
- En handfull ruccola
- Färskmalen svartpeppar
Instruktioner:
- Förvärm ugnen till 220°C.
- Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägget och den rivna mozzarellan och arbeta samman till en deg.
- Platta ut degen på ett bakplåtspapper till önskad tjocklek.
- Förgrädda pizzabotten i ugnen i 6 minuter.
- Bred ut ett jämnt lager av crème fraîche över den förgräddade pizzabotten.
- Strö över mozzarella, följt av stekt bacon och blåmögelost.
- Grädda i ugnen i ytterligare 6 minuter, eller tills osten smält och botten är gyllenbrun.
- Ta ut pizzan från ugnen och toppa med färsk ruccola och lite svartpeppar.
- Servera direkt.
Denna keto-bacon och blåmögelost pizza är en riktig höjdare för alla som älskar en djup och rik smakupplevelse!