Denna unika keto-pizza kombinerar jordiga toner av rödbeta med krämig getost och ett touch av rosmarin för en rikt smakprofil. En perfekt kombination för en smakfull och estetiskt tilltalande måltid.
Näringsvärde per portion:
- Kalorier: 330 kcal
- Fett: 27 g
- Nettokolhydrater: 6 g
- Protein: 15 g
Tidsåtgång:
- Förberedelsetid: 20 minuter
- Tillagningstid: 15 minuter
- Total tid: 35 minuter
Ingredienser (för 4 portioner):
- Pizzabotten:
- 1 1/2 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 stort ägg
- 1 dl riven mozzarella
- Topping:
- 1 dl crème fraîche
- 100 g kokt rödbeta, skivad
- 100 g getost, smulad
- 1 msk färsk rosmarin, hackad
- Svartpeppar efter smak
Instruktioner:
- Förvärm ugnen till 220°C.
- Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägget och den rivna mozzarellan och arbeta samman till en deg.
- Platta ut degen på ett bakplåtspapper till önskad tjocklek.
- Förgrädda pizzabotten i ugnen i 6 minuter.
- Bred ut ett jämnt lager av crème fraîche över den förgräddade pizzabotten.
- Fördela skivade rödbetor och smulad getost jämnt över pizzan.
- Strö över rosmarin och svartpeppar.
- Grädda i ugnen i ytterligare 9 minuter, eller tills osten är gyllene och bubblig.
- Servera varm.