Denna variant av den klassiska rätten Biff Stroganoff är perfekt anpassad för en ketogen diet. Vi byter ut den traditionella gräddfilen mot en fetare och mer ketovänlig grädde, och serverar med blomkålsris för att hålla nere kolhydraterna. En riktigt mättande och smakrik middag som är enkel att laga!
Näringsvärde per portion:
- Kalorier: 600 kcal
- Fett: 50 g
- Protein: 35 g
- Nettokolhydrater: 5 g
Tidsåtgång:
- Förberedelsetid: 15 minuter
- Tillagningstid: 30 minuter
- Total tid: 45 minuter
Ingredienser:
- 500 g biff, skuren i tunna strimlor
- 300 g champinjoner, skivade
- 2 st schalottenlökar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk Dijonsenap
- 1 msk Worcestersås
- Salt och peppar efter smak
- Färsk persilja, hackad
- 2 msk olivolja eller smör för stekning
Instruktioner:
- Förbered alla ingredienser: Skiva köttet och champinjonerna. Hacka lök och vitlök.
- Bryn köttet: Värm en stor stekpanna med olivolja eller smör. Lägg i köttet och bryn det snabbt på hög värme så det får en fin yta. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
- Sautera lök och svamp: I samma panna, lägg i mer fett om nödvändigt, och sautera schalottenlök och vitlök tills de är mjuka. Lägg sedan till champinjonerna och stek tills de har minskat i storlek och fått färg.
- Gör såsen: Sänk värmen till medel och tillsätt grädden, senap och Worcestersås. Låt såsen simma några minuter tills den börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar.
- Kombinera och servera: Lägg tillbaka köttet i pannan och värm upp med såsen. Strö över hackad persilja innan servering.
Servera detta med ett lätt tillbehör av blomkålsris för att fullända denna keto-vänliga måltid. Smaklig måltid och njut av varje ketovänlig tugga!