Keto bröd är ett fantastiskt sätt att njuta av smaken och komforten av färskt bröd utan de vanliga kolhydraterna. Detta recept ger dig ett mjukt, luftigt och smakrikt bröd som passar perfekt till frukost, som tillbehör till middagen, eller bara för att stilla suget efter något brödliknande.
Näringsvärde per portion:
- Kalorier: 90 kcal
- Protein: 4 g
- Fett: 7 g
- Kolhydrater: 2 g (Nettokolhydrater)
Ingredienser:
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 5 msk psylliumhusk (fibrer)
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk havssalt
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 225 ml kokande vatten
- 3 äggvitor
Instruktioner:
- Förvärm ugnen till 175°C och klä en brödform med bakplåtspapper.
- I en stor skål, blanda ihop mandelmjöl, psylliumhusk, bakpulver och salt.
- Tillsätt äppelcidervinäger och äggvitor till de torra ingredienserna och blanda väl.
- Tillsätt kokande vatten och blanda snabbt tills degen tjocknar.
- Forma degen till en brödform och placera i den förberedda brödformen.
- Grädda i ugnen i cirka 50-60 minuter, eller tills ytan är hård och brödet känns fast.
- Låt brödet svalna innan du skär det i skivor.