Hej kära keto-entusiaster! Här kommer ett fantastiskt recept för ett gott och näringsrikt alternativ till vanligt bröd – Keto-Fröbröd! Detta bröd är fullt av smak och frön, perfekt för en energifylld frukost eller som tillbehör till din lunch eller middag.
Näringsvärde per portion:
– Kalorier: 210 kcal
– Fett: 17g
– Proteiner: 8g
– Kolhydrater: 3g
– Fibrer: 2g
Tidsåtgång:
– Förberedelsetid: 10 minuter
– Tillagningstid: 45 minuter
– Total tid: 55 minuter
Ingredienser:
– 1 dl mandelmjöl
– 1 dl solrosfrön
– 1 dl linfrön
– 1 dl sesamfrön
– 1 dl pumpafrön
– 2 msk psylliumhusk
– 2 tsk bakpulver
– 1 tsk salt
– 4 ägg
– 1 dl grekisk yoghurt
– 0,5 dl smält kokosolja
Instruktioner:
1. Förvärm ugnen: Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
2. Förbered formen: Klä en brödform med bakplåtspapper eller smörj den med lite kokosolja.
3. Blanda torra ingredienser: I en stor skål, kombinera mandelmjöl, solrosfrön, linfrön, sesamfrön, pumpafrön, psylliumhusk, bakpulver och salt.
4. Tillsätt våta ingredienser: I en separat skål, vispa ihop ägg, grekisk yoghurt och smält kokosolja. Häll de våta ingredienserna i skålen med de torra ingredienserna och blanda väl tills allt är jämnt fördelat.
5. Forma degen: Häll smeten i den förberedda brödformen och jämna till ytan med en spatel.
6. Grädda: Placera brödformen i ugnen och grädda i cirka 45 minuter, eller tills brödet har fått en gyllenbrun färg och är genomgräddat. Kontrollera med en tandpetare, den ska komma ut ren.
7. Låt brödet svalna: Ta ut brödet ur ugnen och låt det svalna i formen i cirka 10 minuter. Ta sedan försiktigt ut brödet från formen och låt det svalna helt på ett galler innan du skär i skivor.
Smaklig måltid!
Tips: För att få ut det mesta av detta bröd rekommenderar jag att använda lokalt källade frön och ekologiska ingredienser. Njut av detta bröd som det är eller rostat med ditt favoritpålägg. Trevlig bakning!