Dessa keto mandel och chokladbollar är ett underbart mellanmål för dig som följer en ketogen diet men ändå vill ha något sött och tillfredsställande. De är rika på goda fetter från mandlar och kokosolja, och den mörka chokladen ger en härlig djup smak utan att tippa över kolhydratsgränsen.
Näringsvärde per portion:
- Kalorier: 120 kcal
- Fett: 10g
- Kolhydrater: 3g (netto)
- Protein: 3g
Tidsåtgång:
- Förberedelsetid: 10 minuter
- Tillagningstid: 0 minuter
- Total tid: 10 minuter
Ingredienser för 12 portioner:
- 100g mandlar, finmalet
- 50g osötad kokosflingor
- 50g osötad mörk choklad (minst 70% kakao)
- 2 msk kokosolja
- 1 msk erytritol (eller annan keto-vänlig sötning)
- 1 tsk vaniljextrakt
Instruktioner:
- Smält kokosoljan och chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn tills de är väl blandade.
- Blanda de malda mandlarna, kokosflingorna, den smälta chokladblandningen, erytritol och vaniljextrakt i en stor skål. Rör om tills allt är väl blandat.
- Forma blandningen till små bollar med hjälp av en tesked eller dina händer. Om blandningen är för lös, ställ in den i kylen en stund tills den är lättare att hantera.
- Placera chokladbollarna på ett bakplåtspapper och låt stelna i kylen i minst 30 minuter innan servering.
Dessa keto mandel och chokladbollar är perfekta att njuta av som ett litet mellanmål eller efter en måltid när suget efter något sött kommer. De är inte bara goda utan också hälsosamma och enkla att förbereda.
Servera och njut av ditt nyttiga och läckra keto-snacks!
Jag har även skapat en bild av dessa läckra mandel och chokladbollar för att ge dig en bättre uppfattning om hur de kan se ut.