Denna variant av den klassiska italienska rätten är perfekt för alla som följer en keto-diet men inte vill kompromissa med smak. Med konjaksnudlar som substitut för traditionell pasta, erbjuder detta recept alla de rika smakerna av en traditionell Bolognese utan de extra kolhydraterna.
Näringsvärde per portion:
- Kalorier: 460 kcal
- Kolhydrater: 6 g
- Protein: 28 g
- Fett: 34 g
Tidsåtgång:
- Förberedelsetid: 15 minuter
- Tillagningstid: 45 minuter
- Total tid: 60 minuter
Ingredienser:
- 300 g nötfärs
- 200 g konjaksnudlar (även kända som shirataki-nudlar)
- 1 msk olivolja
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl rött vin (valfritt)
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- Salt och svartpeppar efter smak
- Färsk basilika för garnering
- Riven parmesanost för servering
Instruktioner:
- Skölj och förbered konjaksnudlarna enligt förpackningens anvisningar.
- Värm olivolja i en stor stekpanna över medelvärme. Lägg i lök och vitlök, och sautera tills de är mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt nötfärsen och stek tills den är helt brynt och smulig.
- Rör ner krossade tomater, tomatpuré, rött vin, oregano och basilika. Sänk värmen och låt sjuda i ca 30-45 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda de förberedda nudlarna med såsen och låt allt bli varmt.
- Servera varmt, toppad med riven parmesan och färsk basilika.
Detta är en härlig måltid som kombinerar njutningen av en klassisk italiensk pasta med fördelarna av en ketogen diet.