Denna lyxiga keto-pizza kombinerar den djupa smaken av svamp med den exklusiva aromen av truffelolja, toppad med riven pecorino för en perfekt avrundning.
Näringsvärde per portion:
- Kalorier: 340 kcal
- Fett: 28 g
- Nettokolhydrater: 6 g
- Protein: 16 g
Tidsåtgång:
- Förberedelsetid: 15 minuter
- Tillagningstid: 12 minuter
- Total tid: 27 minuter
Ingredienser (för 4 portioner):
- Pizzabotten:
- 1 1/2 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 stort ägg
- 1 dl riven mozzarella
- Topping:
- 1 dl crème fraîche
- 200 g blandade skogssvampar, stekt tills gyllene
- 1 msk vitlök, finhackad
- 2 msk truffelolja
- 100 g pecorinoost, riven
- Färsk timjan för garnering
- Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner:
- Förvärm ugnen till 220°C.
- Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägget och den rivna mozzarellan och arbeta samman till en deg.
- Platta ut degen på ett bakplåtspapper till önskad tjocklek.
- Förgrädda pizzabotten i ugnen i 6 minuter.
- Bred ut ett jämnt lager av crème fraîche över den förgräddade pizzabotten.
- Fördela den stekta svampen och vitlöken över pizzan. Drizzla över truffelolja.
- Strö över riven pecorinoost.
- Grädda i ugnen i ytterligare 6 minuter, eller tills osten är gyllene och bubblig.
- Ta ut pizzan från ugnen och toppa med färsk timjan, salt och svartpeppar.
- Servera varm och njut!