Här är ett underbart recept som kommer att fresta era smaklökar. Köttbullar i gräddsås. Perfekt för en kylig dag när du vill ha något värmande och mättande. Låt oss dyka in i detta underbara recept.
Näringsvärde per portion
– Kalorier: 450 kcal
– Fett: 35 g
– Protein: 25 g
– Kolhydrater: 4 g
Tidsåtgång
– Förberedelsetid: 20 minuter
– Tillagningstid: 40 minuter
– Total tid: 1 timme
Ingredienser (4 portioner)
– 500 g köttfärs (helst blandfärs)
– 1 ägg
– 1 dl grädde
– 1 liten gul lök, finhackad
– 2 msk mandelmjöl
– Salt och peppar efter smak
– Smör till stekning
Gräddsås
– 2 dl grädde
– 1 dl crème fraîche
– 1 msk soja (gärna tamari för lågkolhydrat-alternativ)
– Salt och peppar efter smak
Instruktioner
1. Förberedelse:
– Börja med att finhacka löken. Fräs löken i lite smör tills den blir mjuk och genomskinlig.
– Blanda köttfärs, ägg, grädde, mandelmjöl, den frästa löken, salt och peppar i en stor skål. Forma små köttbullar av smeten.
2. Tillagning:
– Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna på medelhög värme tills de får en fin gyllenbrun färg och är genomstekta.
– Lägg de färdigstekta köttbullarna åt sidan och börja med gräddsåsen i samma panna. Tillsätt grädde, crème fraîche och soja. Låt såsen sjuda och krydda med salt och peppar efter smak.
– Lägg tillbaka köttbullarna i såsen och låt dem småkoka tillsammans i några minuter så att smakerna blandas ordentligt.
Matlagningstips
– Använd gärna färsk, lokalt källad köttfärs för den bästa smaken och kvaliteten.
– För extra smak, tillsätt några kryddor enligt säsongen, som färsk timjan eller rosmarin.
– Servera köttbullarna med ångkokt broccoli eller blomkålsmos för en fullständig keto-måltid.
Njut av denna värmande och välsmakande keto-måltid, perfekt för att hålla dig mätt och nöjd!